Hrvatski radio

Radio Sljeme

Martinu srebro zlatnoga sjaja!

13.08.2016.

16:21

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski veslač Damir Martin osvojio je srebrnu medalju u samcu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. U foto-finišu je u finalu izgubio od branitelja naslova otprije četiri godine iz Londona, NovozelanđaninaMahea Drysdalea. Broncu je osvojio trostruki uzastopni svjetski prvak Čeh Ondrej Synek.

Ne znam što bih rekao, još sam u šoku, zadnjih 200 metara je trajalo kao maratonska utrka. Dao sam sve, sve, baš sve od sebe i presretan sam, rekao je Damir nakon osvojenog srebra.

Psiha je ostala na startu, ovo je bilo fizičko pražnjenje, zadnji gram, zadnji atom snage sam dao u utrku. Ne znam vrijeme, ne znam zaostatak, mislim da je nešto sitno, ali svejedno sam presretan, dodao je.

To je moj put, uvijek najteže. Nizbrdo se nikad ne dođe do vrha. Uvijek najteži put vodi ka vrhu. Ovo je jedna jako velika stepenica koja me dovela do vrha, zaključio je Damir Martin.

Martin je krenuo snažno u finalnu utrku, vodio je prvih 1300 metara da bi ga tada pretekao Drysdale koji je sjajno odvezao središnji dio utrke. Uoči posljednjih 500 metara Drysdale je imao 80 stotinki prednosti u odnosu na Martina, da bi 28-godišnji Vukovarac sjajno finiširao i u posljednjim se metrima izjednačio s Drysdaleom, da bi o naslov odlučivao foto-finiš.


Drysdaleu i Martinu izmjereno je isto vrijeme, ali dodatnim pregledom snimke zlatna medalja dodijeljena je 37-godišnjem Novozelanđaninu.

REZULTATI FINALA:


1. Mahe Drysdale (NZ) 6:41.34 
2. DAMIR MARTIN (HRV) 6:41.34
3. Ondrej Synek (Češ) 6:44.10
4. Hannes Obreno (Bel) 6:47.42 
5. Stanislav Ščarbačenija (Bje) 6:48.78 
6. Angel Fournier Rodriguez (Kuba) 6:55.90

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.