Hrvatski radio

Radio Sljeme

Matea Matošević Hačić dobitnica je Medalje Grada Zagreba

02.05.2018.

13:26

Autor: Čarles Gržinić

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je u plači Dverce primio izaslanstvo Atletskog kluba Agram kojeg je predvodila maratonka Matea Matošević Hačić pobjednica beogradskog polumaratona i dobitnica Medalje Grada Zagreba.

Matea Matošević Hačić u Beogradu je unatoč velikim vrućinama i brdovitoj stazi uspjela pronaći pravi ritam koji joj je donio prvo mjesto i novi rekord beogradskog polumaratona. on je poboljšan za dvije minute i sada iznosi 1 sat i 19 minuta. " Uz jaku konkurenciju , problem su bile visoke temperature i zahtjevna staza na kojoj sam ipak uspjela doći do ubrzanja i pobjede." Istaknula je na prijemu članica Atletskog kluba Agram.
Ali to nije jedini uspjeh ove samozatajne maratonke. Nakon Beograda drugo i prvo mjesto osvojila je na nastupima u Omišlju i Rovinju koji su također bili dobar test nakon napornih treninga koji još traju. Po povratku u naš grad za postignute sportske i profesionalne rezultate u palači Dverce danas je nagrađena medaljom grada Zagreba:
"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobitnica Medalje Grada Zagreba. Ona je dokaz da se u našem gradu, zahvaljujući gradonačelniku Milanu Bandiću pomaže sportu i sportašima"

Svi pretrčani kilometri na treninzima i natjecanjima trebali bi biti baza za dosezanje norme koja bi Mateu Matošević Hačić odveli u Tokio na Olimpijske igre koji su san svakog vrhunskog sportaša.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.