Hrvatski radio

Radio Sljeme

Matej Mišić u emisiji Gradska posla

17.10.2019.

15:02

Autor: Antonia Ćosić

Matej Mišić u emisiji Gradska posla

Matej Mišić u emisiji Gradska posla

Foto: - / -

Nepunih tjedan dana uoči sjednice gradske skupštine zanimljivije od tema koje će se naći na sjednici su one koje gradonačelnik nije uvrstio na sjednicu. O njima je u emisiji Gradska posla progovorio gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić i otkrio koji sektori su dobili previše, a koji premalo

Rebalans proračuna neće biti tema sjednice sljedeću srijedu. Zanimljiv je primjer žičare za koju planirano 29 milijuna kuna, a u prvih 6 mjeseci realizirano je 107 milijuna kuna što je 370% više. Problem je tim veći što se taj iznos mora nekom oduzeti, ističe zastupnik Matej Mišić i dodaje kako već znamo tko su zakinuti - tu se radi o izgradnji novih vrtića, planirano je 11,8 milijuna kuna, realizirano je 542 tisuće što je 4%. Za ustanove sopcijalne skrbi realizacija je 11%, ustanove kulture 13%, zdravstveni objekti 17%, sportski objekti 24%. Dakle, grad nije ni blizu brojeva za kapitalna ulaganja što bi trebao biti prioritet Grada Zagreba. Sve pati zbog žičare. - rekao je SDP-ov zastupnik.

Prihodi Grada su dobri, no rashodi se stalno povećavaju što se događa i zbog ogromnog broja novozaspolenih - Buja Gradska uprava. Povećan je brojzaposlenih u Gradskoj upravi u posljednjih godinu dana za više od 100 - podsjetio je.

Rasprava o Generalnom urbanističkom planu treći je put odgođena - što je odraz odnosa HDZ-a i Bandića na državnoj razini. Mišić jasno poručuje da je SDP protiv, a zbog GUP-a planiraju pokrenuti i referendum, ali prvo trebaju prikupiti 17 potpisa.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.