Hrvatski radio

Radio Sljeme

Maturanti slave svoj dan: 11 intervencija hitne pomoći

22.05.2018.

14:19

Autor: Margareta Jozinović

HRT, Radio Sljeme

HRT, Radio Sljeme

Foto: - / -

Ni kiša jutros nije omela tisuće zagrebačkih maturanata da posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja proslave u svome stilu. Glazbe, veselja, brašna i alkohola i ove godine nije nedostajalo na glavnom zagrebačkom trgu.

"Planiram da se zabavimo i da sve bude super", "Osjećam se tužno i ne smislim se napiti ni skakati u fontanu nego s ekipom uživati", "idemo vani", "Sretna sam što je napokon taj redovni dio školovanja gotov", "Malo se proveselit do kraja dana. Zanimljivo je!", "Nije loše, muzika je dobra, idemo na Bundek malo piti i to je to!", rekli su neki od okupljenih maturanata.

Hitna medicinska pomoć do sada je imala 11 intervencija i to, uz one lakše ozlijeđene, uglavnom zbog pretjerane konzumacije alkohola. Povorka je u podne krenula s Trga bana Jelačića prema Bundeku, a tradicionalno ju je poveo gradonačelnik Milan Bandić. Zadnji dan škole je za maturante i prekretnica, no o tome će, kako kažu, razmišljati tek sutra. Do tada plan je slaviti na Bundeku gdje ih do kasnih sati očekuje bogat glazbeni program.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.