Hrvatski radio

Radio Sljeme

Medicinski fakultet u Zagrebu slavi 103. rođendan

17.12.2020.

13:21

Autor: Mario Mihaljević

foto:Ivan Klindić

foto:Ivan Klindić

Foto: - / -

MedicinskI fakultet Sveučilišta u Zagrebu slavi 103. rođendan. Na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća dodijeljena je tradicionalna nagrada "Medicina" u znak priznanja i zahvalnosti za promicanje načela humanosti i etičnosti u skrbi za teško bolesne ljude.

Nagrade su dobili Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" i Klinička bolnica Dubrava. Ravnateljica Klinike, Alemka Markotić izrazila je zadovoljstvo, napomenuvši kako je nagrada rezultat višegodišnjeg rada.

-Iznimno mi je zadovoljstvo da je naša Klinika, za svoje napore dobila nagrade i za humanost i za stručne iskorake.  Ključna stvar u toj borbi bila je, da smo za početak imali određeni dio izolacijskih jedinica-. 

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak preuzeo je nagradu za poseban doprinos funkcioniranju Medicinskog fakulteta.

-Sa izrazitim ponosom istićem da mi danas radimo najviše testova na Covid-19 u Hrvatskoj, dnevno više od 2000 u dvije smjene, a naš maksimalni rad u dvije smjene iznosi 2500 testova. Više ne možemo jel nas ograničava tehnologija-.

Dekan Medicinskog fakulteta Marijan Klarica istaknuo je da o tome koje su institucije zaslužile nagradu nije bilo dvojbe. Posebno je zahvalio zdravstvenim djelatnicima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.