Hrvatski radio

Radio Sljeme

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Maksimiru

19.05.2018.

13:53

Autor: Čarles Gržinić

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj u parku Maksimir održan je bogat program – Dan bioraznolikosti. Uz Javnu ustanovu Maksimir organizatori su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Hrvatska agencija za okoliš i prirodu.

Do 17 sati svi posjetitelji parka Maksimir moći će se uključiti u brojne radionice, interaktivne igre i izložbe na otvorenom. Na taj način moći će više naučiti o važnosti očuvanja okoliša i prirodne raznolikosti. Pored toga pokazat će im se kroz mnoge brošure i materijale kako se prema prirodi treba ponašati odgovorno. Govoreći o 13 po redu obilježavanju Dana bioraznolikosti pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Kajtmajer naglasio je da "Prirodu treba čuvati jer njezina bioraznolikost znaći i život za sve."
Bioraznolikost je resurs razvoja i bitna je za sadašnju i buduću kvalitetu života naglasio je stručni voditelj službe za prirodu u Hrvatskoj agenciji za okoliš i prirodu Aljoša Duplić.
A da prirodu treba čuvati u parku Maksimir upozorili su svojim dolaskom predstavnici 8 nacionalnih parkova, 11 parkova prirode, nevladinih udruge te institucija koje rade na području zaštite prirode. Valjda će ih netko i poslušati.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.