Hrvatski radio

Radio Sljeme

Međunarodni dan obitelji u Muzeju Mimara obilježila su djeca i odrasli

15.05.2018.

14:53

Autor: Čarles Gržinić

Sanjin Strukic/PIXSELL  AGENCIJA

Sanjin Strukic/PIXSELL AGENCIJA

Foto: - / -

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji u Muzeju Mimara održano je savjetovanje koje je za temu imalo "Iskustva i primjeri dobre prakse u području obiteljskih politika. Sudionici savjetovanja razgledali su i izložbu koju su nakon radionice pripremila djeca iz Velike Gorice.

Sudionicima skupa obratile su se državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa te zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Međunarodni Dan obitelji slavi se i obilježava od 1994. godine kao jedno od temelja na kojem se temelji svako društvo.Mislim da se ne na samo ovaj dan u godini nego svaki dan moramo sjetiti svih obitelji u potrebi ali i mladih obitelji rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević . "Grad Zagreb brine se za obitelji koje žive u našem gradu kroz čitav niz programa i aktivnosti koji se iz godine u godinu povečavaju."


Djeca su Dan obitelji u muzeju Mimara obilježili radionicom na kojoj su na svoj način pokazali kakva je interakcija njih i roditelja. Spremno su nam govorili o topme kako se u njihovim obiteljima razgovara, što je njima najbitnije kada su mama i tata u pitanju, koji su izazovi o kojima oni traže savjete.
Pozirajući za milenijsku fotografiju koju je po 216 puta ispred Muzeja Mimara snimio Šime Strikoman, veliki i mali čuli smo , žele samo jedno - biti obitelj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.