Hrvatski radio

Radio Sljeme

Međunarodni dan turističkih vodiča

19.02.2016.

12:54

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, Društvo gradskih turističkih vodiča, organizira besplatne razglede grada. Ove je godine tema „Zagreb - grad obrtnika" pa će se razgledati Kaptol s katedralom i Gornji grad s posebnim naglaskom na višestoljetnu tradiciju obrtništva

Predsjednica Društva turističkih vodiča Anđelka Vincek poziva zainteresirane da sutra dođu na obilazak. Svaki vodič koji bude vodio svoju grupu u klasičnom razgledu grada, znači obilasku Kaptola i Gradeca, u trajanju od sat i pol do dva sata, svako će posjetititi, jednog obrtnika, upoznati se s njegovom djelatnošću, jer obrti, tj. obrtnici su dali velik doprinos izgradnji našega grada. 

Besplatni razgledi će se održati sutra u 10 i 11 sati, a polazak je ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Josipa Jelačića. 

O tome što će obrtnici pokazati u razgledu, kaže predsjednik udruženja zagrebačkih obrtnika Antun Trojnar Oni će jednostavno pokazati svoje radionice, ono što rade. Znači to su sve majstori obrtnici, ljudi koji rade čisto ručni rad. Nema nikakve trgovine, nikakvog uvoza i zato smo do sada uvijek bili prepoznatljivi, a ovo je prilika i akcija da se predstavi Zagreb, odnosno obrtništvo grada, jer moramo znati da je obrtništvo izgradilo naš lijepi grad. 

Trojnar dodaje kako će se sutra predstaviti i katalog s popisom gradskih obrta. Namjenjen je zainteresiranim građanima i turistima, koji mogu kupiti neki od njihovih proizvoda.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.