Hrvatski radio

Radio Sljeme

Međunarodni festival kazališta lutaka do petka u našem gradu

17.09.2018.

15:20

Autor: Margareta Jozinović

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

51. Međunarodni festival kazališta lutaka do ovoga petka se održava u našem gradu. Osim na ulicama našega grada i u našim kazališnim dvoranama, neki od 16 kazališta iz drugih zemalja, nastupit će i u Sisku.

Sve posjećeniji festival kazališta lutaka zagrebačka publika moći će gledati u ZKL-u, ZKM-u, ZPC-u, Dvorani F22 Akademije dramskih umjetnosti, Kulturnom centru Travno te na ulicama našega grada i trgovima, najavio je direktor festivala, Josip Forjan.

Predstave su prvenstveno namijenjene najmlađima, no lutkarstvo je namijenjeno i odraslima zbog čega je ovogodišnja tema globalizamPozivnicu je poslala i zamjenica gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević, istaknuvši kako je ova manifestacija važna za Grad jer univerzalnim jezikom šalje poruke tolerancije, ljubavi i razumijevanja. Idućih tjedan dana moći će se pogledati prekrasne predstave koje dolaze iz svih krajeva svijeta. Znam da će se na ovom repertoaru pronaći i predstave za djecu, ali i za odrasle će biti ozbiljni komadi koji tematiziraju izazove s kojima se danas svi kao građani svijeta susrećemo.

Festival lutkarskih predstava traje do ovoga petka, a program se može naći na internet stranici Međunarodnog festivala kazališta lutaka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.