Hrvatski radio

Radio Sljeme

Međunarodni seminar o uključivanju terapijskih pasa u rad stručnjaka

24.11.2017.

15:44

Autor: Antonia Ćosić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvoren je međunarodni seminar o uključivanju terapijskih pasa u rad stručnjaka. Na trodnevnom seminaru u prostoru Tribine grada Zagreba 40-ak stručnjaka će naučiti više o inovativnim terapijskim postupcima.

 Ovaj multidisciplinarni seminar predvodi Melissa Winkle, terapeutkinja koja više od 10 godina u svojoj klinici u SAD-u uključuje terapijske pse u rad s klijentima: "Konstatno koristimo terapijske pse u radu s djecom s autizmom, kao i u terapiji igrom. To otklanja brojne socijalne poteškoće, pas može biti socijalni pomagač, spona tako da bi ova djeca mogla sudjelovati u druženju s ostalom djecom, igrati se i raditi stvari koje djeca obično rade."

Najvažnija tema seminara je pomoć osobama s poteškoćama iz spektra autizma, ali "primjeri u kojima psi pomažu su brojni. Stručnjaku mogu olakšati rad, a korisniku ubrzati napredak", kaže Lea Devčić, stručna savjetnica iz Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

3 dana edukacije hrvatskim će terapeutima donijeti znanja o inovativnim terapijskim postupcima, a djeci i odraslima pomoći u nastavku liječenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.