Hrvatski radio

Radio Sljeme

Međunarodni ulični festival Cest iz d'Best vratio se u Zagreb

31.05.2017.

21:49

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najstariji i najveći ulični festival u Hrvatskoj okuplja oko 500 uličnih zabavljača, glazbenih, kazališnih i likovnih umjetnika iz 20-ak zemalja svijeta, a do kraja tjedna posjetitelje očekuje oko 700 sati zabavnog programa.

21. Cest is d'Best otvoren je šarenim i veselim karnevalom na Cvjetnom trgu. Osim ondje, Festival je otvoren na još 6 lokacija - na Zrinjevcu, Strossu, Trgu bana Jelačića te u Tkalčićevoj i Bogovićevoj, a po prvi put i na Europskom trgu, gdje posjetitelje očekuje nova Street food ponuda. Što uključuje performerski program pojasnio je organizator Festivala Zlatan Jaganjac. Bit će tu ljudi koji su svoje cirkuske angažmane brusili u najpoznatijem svjetskom cirkusu Cirque du Soleil. Bit će tu uglavnom solo izvođača - akrobati, žongleri i mađioničari, ali imat ćemo i zanimljive tandeme, žonglerske radionice, radionice hodanja po žici i radionice plesa na svili.

Festival ove godine obilježava 50 godina Hippy pokreta pa je dio sadržaja u „Hippy ruhu", što je vidljivo u likovnom dijelu programa, rekla je voditeljica likovnog programa Dijana Nazor, te izdvojila najzanimljiviju od 5 umjetničkih akcija. Članovi planinarskog društva po prvi put izvode koreografiju sa cvijećem, oni se uspinju i spuštaju s petog kata zgrade na Cvjetom trgu, a njihova poruka je - slavimo ideju mira i ljubavi.

Stoga, ako želite biti dio ove hippy priče i nemate ništa protiv da vas žongleri, plesači, akrobati, trbuhozborci, mađioničari i pantomimičari nasmiju do suza, krenite putem festivalskih zastavica i dopustite si da, barem nakratko, postanete dio svijeta zabave i mašte.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.