Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Mercedes je zamjensko vozilo; Audi na servisu"

23.01.2018.

21:25

Autor: Krešimir Vešnik

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

"Mercedes je zamjensko vozilo" rečeno je na konferenciji za novinare koju je sazvao Grad Zagreb. Gradonačelnik Milan Bandić ovih se danas vozi u oko 400 tisuća kuna vrijednom Mercedesu E klase jer je njegov službeni automobil, Audi A6, na servisu.

Kvar na Audiju, najavljeno je, bit će otklonjen za nekoliko dana, a zamjensko vozilo ima daruvarske registarske oznake jer tvrtka koja je pobijedila na natječaju ima automobile samo s tim oznakama.

Ovo vozilo nije u redovnoj našoj floti nego je, u takvim okolnostima, zamjensko vozilo i što je bitno naglasiti Grad Zagreb ne košta ništa, rekao je Miro Laco, pročelnik Ureda gradonačelnika, pa je nastavio, Što se tiče ostatka, 82 vozila koja se nalaze u operativnoj upotrebi u Gradskoj upravi nabavljeni su putem javne nabave, putem rent-a-cara i taj oblik je za 15 posto jeftiniji od prijašnjih godina kad se nabavljalo putem operativnog leasinga.

Na konferenciji je Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, naveo da je uobičajeno da gradonačelnik koristi auto u skladu sa svojom funkcijom te da sa sigurnosnog aspekta ne vidi nikakav problem.

Gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da je ima važnijih stvari u Zagrebu i zemlji od automobila kojim se vozi te je na kraju i prisegnuo da će, čim zatopli, ići pješice iz Bužanove ulice, gdje stanuje, na posao u Gradsku upravu.    

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.