Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mikulić najavio 11. sjednicu Gradske skupštine

24.04.2018.

13:57

Autor: Mario Mihaljević

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, ususret nadolazećoj skupštinskoj sjednici koja se održava u četvrtak, održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao goruću gradsku temu- donošenje Plana gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu.

Da će sjednica Gradske skupštine u četvrtak biti uzbudljiva najavio je novinarima njezin predsjednik Andrija Mikullić. Čak 52 točke dnevnog reda, no niti jedna kao ona o Planu gospodarenja otpadom koja će biti u središtu pozornosti. Riječ o gorućem problemu u Zagrebu, rekao je Mikulić. Od 2015. godine Zagreb nema Plan za gospodarenje otpadom što je, poručuje, veliki grijeh aktualne gradske vlasti

To je jedan dokument koji mi moramo imati, da bi se stvari u budućnosti mogle riješavati. Ovaj Plan gospodarenja otpadom donosi se za šestogodišnje razdoblje. Znate da on u sebi kao glavne ciljeve ima postavljene prioritete sustava gospadarenja otpadom, i to posebno za posebne kategorije otpada, sanacija lokacija, koje su nam dobro poznate, za koje ću ja predložiti da ih zajedno obiđemo, da malo uživo vidimo kako do izgleda u Ježdovcu i Savica Šanci.

Jedna od glavnih agendi ovoga plana gospodarenja otpadom je provođenje edukativno informativnih aktivnosti, no Mikulić smatra da se sa edukacijom zakasnilo

Jel edukacija ide puno prije provedbe. Mi moramo pripremiti nešto da bi išli u provedbu. Tu se jako zakasnilo, rekao je Mikulić.

Mikulić je podržao prijedlog ulaska Grada Zagreba kao strateškog partnera u Imunološki zavod,  jer ova važna institucija samo tako može ići naprijed, zaključio je predsjednik Skupštine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.