Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mikulić primio predstavnike Udruženja ugostitelja Zagreb

03.10.2018.

13:56

Autor: Margareta Jozinović

Mikulić primio predstavnike Udruženja ugostitelja Zagreb

Mikulić primio predstavnike Udruženja ugostitelja Zagreb

Foto: - / -

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić primio je predstavnike Hrvatske udruge za bolesti štitnjače te umjetničku organizaciju "Kristoforium". Uz njih je primio i predstavnike Udruženja ugostitelja Zagreb koji su tražili njegovu podršku oko smanjenja poreza na potrošnju na gradskoj razini.

U novoj poreznoj reformi ugostiteljske struke se uopće ne dira, istaknuo je predsjednik Ugostitelja Grada Zagreba, Franz Letica, dodavši kako im se povećava porez na dobit. Uz to su tražili Mikulića i podršku oko smanjenja poreza kojeg plaćaju Gradu. Tražili smo da nam se smanji porez na potrošnju koji plaćamo na nivou Grada kod gradonačelnika. Imamo njegovu 100 % podršku gdje će isto to on pokušat lobirat svojim utjecajem, dodao je Letica. 

Moj stav je da im treba izaći ususret i stopu tog poreza smanjiti. To je red veličine nekih 15 milijuna kuna godišnje što oni uplaćuju u gradski proračun i mislim da tu još uvijek ima mjesta da možemo jednom dobrom preraspodjelom u prijedlogu proračuna taj dio našim ugostiteljima olakšati, objasnio je Mikulić. 

Uz umjetničku organizaciju "Kristoforium" koji su najavili novu sezonu koncerata koja počinje od studenoga svaki prvi ponedjeljak u mjesecu, u galeriji Kristofor Stanković s početkom u 19 sati, Udruga za bolesti štitanjače pozvala je predsjednika Skupštine na humanitarni koncert 19. listopada u svečanoj dvorani Vatroslava Lisinskog Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije i 4 dive.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.