Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mikulić uoči Sjednice: prijedlog odluke o zbrinjavanju otpada je manjkav!

29.01.2018.

12:44

Autor: Margareta Jozinović

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada prepun je manjkavosti, istaknuo je predsjednik Skupštine, Andrija Mikulić uoči sutrašnje sjednice.

Uoči sutrašnje 8. sjednice gradske Skupštine na kojoj će se naći 31 točka dnevnog reda, jutros je konferenciju za medije održao predsjednik Skupštine Andrija Mikulić koji je među mnogim temama istaknuo gorući problem grada - otpad.

Uredba o prikupljanju otpada počinje se primjenjivati od 1. veljače, a važna sutrašnja točka skupštinske sjednice je Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada. Uz to što građane tek očekuje edukacija, predsjednik Skupštine, Andrija Mikulić istaknuo je da je prijedlog spomenute odluke prepun manjkavosti.

Glavno pitanje ide prema podružnici Čistoće jesu li i koliko pripremljeni za ovu odluku, da se osigura ljudima za odvajanje otpada. Na razini Države u odluci nema propisanog iznosa kazne, a Grad ga propisuje. Kazna 10 tisuća kuna, a ja pitam tko je taj iznos smislio? Trebamo imati plan gospodarenja otpadom koji Grad nema. Strategija? Nema, dodao je Mikulić.

Mikuliću nije jasno ni zašto je gradonačelnik do zadnjeg trena, gotovo tri mjeseca, čekao s prijedlog ove odluke koja i dalje nejasna. Ona neće proći ako ne bude objašnjena i argumentirana, dodao je Mikulić.

Donesena je i odluka o obnovama pročelja nakon čega je apliciralo tek pet zgrada zbog čega se zapitao je li birokracija zakazala. Na sutrašnjem dnevnom redu, naći će se i prijedlog odluke o koeficijentima plaća službenika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.