Hrvatski radio

Radio Sljeme

Milan Bandić primio srpskog ministra kulture Vladana Vukosavljevića

28.01.2019.

09:50

Autor: Čarles Gržinić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima u Gradskoj upravi danas je primio izaslanstvo Ministarstva kulture Republike Srbije predvođeno ministrom Vladanom Vukosavljevićem. Goste iz Srbije primit će i hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek s kojom će razgovarati o više tema..

Izaslanstvo Ministarstva kulture Republike Srbije u dvodnevnom je službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Gradonačelnik Milan Bandić nakon sastanka naglasio je da dobre veze u kulturi između Zagreba i Beograda što ujedno, po njemu, znači i dobre veze između Hrvatske i Srbije. Ministar kulture Republike Srbije Vladan Vukosavljević u zgusnutom programu sastanka danas ima i susret s ministricom kulture Republike Hrvatske Ninom Obuljen Koržinek. Jedna od tema bit će i povrat kulturnih dobara otetih u vrije srpske agresije na Hrvatsku.

-Tu stvari idu u dobrom smjeru. Postoji mješovita komisija koja vrlo uspješno radi od ranije preuzeti posao. Postoje principi, standardi i uvjeti koji se uspješno ispunjavaju. Slobodno mogu kazati da je proces odmakao prilično daleko te da smo mi zadovoljni s rezultatima rada te konisije. S kolegicom Ninom Obuljen Koržinek to će svakako biti jedna od tema o kojima ćemo razgovarati.- Rekao je srpski ministar kulture Vladan Vukosavljević.

Koliko je Hrvatska zadovoljna dinamikom povratka onoga što je oteto bit će jasnije kada svoje izvješće podnese mješovita komisija koja još uvijek traga za kulturnim dobrima kojima nema traga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.