Hrvatski radio

Radio Sljeme

Milan Bandić razgovarao s županom Okruga Tirane Arlindom Dalpijem

18.03.2019.

10:14

Autor: Čarles Gržinić

Peter Endig/DPA/PIXSELL

Peter Endig/DPA/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio je u Gradskoj upravi župana Okruga Tirane Arlinda Dalpija. Uz gradonačelnika na prijemu je bila i Vesna Šimić pročelnica Gradskog ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Bio je ovo drugi radni susret između Gradske uprave i gostiju iz Tirane. Prvi se dogodio 2016 kada je Milan Bandić bio gost u Albaniji. I ovaj sastanak najavio je budući razvitak suradnje koja će većinom biti usmjerena na kulturne projekte. Pročelnica Gradskog ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju Vesna Šimić
-Na ovome je sastanku dogovorena buduća suradnja koja će se razvijati na području kulture. Isto tako gradonačelnik je dobio i prihvatio poziv na Forum koji će se dogoditi u Albaniji do kraja ove godine. Nakon Austrije i Njemačke Hrvatska će na Forumu biti treća zemlja partner-

Gost iz Albanije naglasio je da su gradovi Zagreb i Tirana značajni centri u regiji koji imaju veliki prostor za suradnju. Pogotovo se to odnosi na fondove EU gdje Zagreb zaključio je Arlind Dalpij ima dobro iskustvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.