Hrvatski radio

Radio Sljeme

Milan Bandić u emisiji "Zagrebi po Zagrebu"

07.03.2018.

11:57

Autor: Boris Bogić

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je u našoj emisiji da namjerava unutar mjesec dana izaći s prijedlogom za riješavanje problema blokiranih, koji će u ime stranke "Rada i solidarnosti" predložiti u Hrvatskom saboru.

Od 300 tisuća blokiranih u Hrvatskoj ovim prijedlogom bi se riješio problem barem za njih trećinu, ustvrdio je, u ime svoje stranke, Milan Bandić.

"Mi ćemo u Zagrebu ići sa svojim modelom koji bi trebao biti gotov do 1. svibnja i prije ljeta bi trebali krenuti u riješavanje problema barem za trećinu Zagrepčana koji su blokirani."

Prije godinu i pol je pokrenuta akcija besplatnih priključaka za vodu i do sada je prijavljeno gotovo 14 tisuća zahtjeva od kojih je riješeno oko četiri tisuće, potvrdio je gradonačelnik:

" Tri tisuće zahtjeva ne možemo riješiti dok ne izradiom infrastrukturu a 4,5 tisuće je u obradi. do sada je grad vodoopskrbi i odvodnji uplatio 11 milijuna kuna a cijeli projekt trebao bi koštati oko 30 milijuna."

O problemu zaštićenih najmoprimaca predsjednik stranke Milan Bandić također ima prijedlog. Naime, predložit će da se u zakonom zaštite zaštićeni najmoprimci ali i da se vlasnici stanova adekvatno obeštete.

"Država može sve regulirat, nije problem u tome" zaključio je Milan Bandić. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.