Hrvatski radio

Radio Sljeme

Milanu Bandiću najviše donacija za izbore

16.07.2020.

18:23

Autor: Nikolina Devčić

Josip Regovic/PIXSELL

Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić referirao se na činjenicu da je njegova stranka dobila najviše donacija za protekle parlamentarne izbore poručivši kako je 98 posto donacija bilo od članova njegove stranke i kandidata.

- Ne govorite o iznosu ukupno potrošenih sredstava na izborima nego o iznosu donacija. Devedeset osam posto donacija na izborima proteklim, što se tiče Stranke rada i solidarnosti, je od članova i kandidata, po 10.000 kuna -  rekao je Bandić.

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti tvrdi da je stranka potrošila najmanje od svih stranaka za kampanju za parlamentarne izbore. Novinarima je najavio kako će detaljno izvješće dobiti od šefa financija njegove stranke.

Ali budite minimalno korektni pa govorite o apsolutnim iznosima. Nemojte to raditi, ako imate zadatak ja poštujem, ali što je previše je previše - odgovorio je Bandić novinarima koji su ga o toj temi pitali na konferenciji gradskog Stožera civilne zaštite.

Za redovite političke aktivnosti, stranka Milana Bandića u prvoj je polovici ove godine dobila najviše donacija, više i od HDZ-a, pokazalo je danas objavljeno polugodišnje izvješće o donacijama. Od donatora je od 1. siječnja do 30. lipnja dobila 600 tisuća kuna, 40 tisuća kuna više od HDZ-a.

Većina, od ukupno 54 donatora, Bandićevoj je stranci darovala po 10 tisuća kuna, ni jedna donacija ne prelazi 30 tisuća kuna, a takve su samo dvije: Slavka Kojića i Damira Skoka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.