Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mirogoj dobiva novo parkiralište

17.07.2020.

15:54

Autor: Krešimir Vešnik

Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / -

Aktualna gradilišta u Gradskoj četvrti Gornji grad - Medveščak obišao je gradonačelnik Milan Bandić. U Voćarskoj ulici u izgradnji je plinovod, a rekonstruirana je ulica Matije Mesića. U Ulici Medveščak pak uređuje se parkiralište, a na Remetskoj cesti nogostup.

Nakon što je padala cijelo jutro, kiša je prestala baš na početku gradonačelnikovog obilaska - Prije dva tjedna sam odlučio, petkom, obići sve mjesne zajednice i sva Vijeća gradskih četvrti. Krećemo s Gronjim gradom. Danas smo na četiri lokacije gdje će se malim komunalnim akcijama investirati oko 22 milijuna kuna - rekao je Bandić.

Prva lokacija je bila Voćarska ulica. Tamo se rekonstruira oko 3 i pol kilometra plinovoda, objašnjava direktor gradske plinare, Tomislav Mazal - Ovdje radimo u četiri etape. Počeli smo prije tjedan dana u cijeloj Voćarskoj, pristupnoj ulici Jagodnjak, Voćarskom naselju... Vrijednost investicije je malo manje od 6 milijuna kuna. Radimo jedan od zadnjih čeličnih plinovoda u ovom dijelu grada. 

A nakon radova na vodovodu, obnovljen je i kružni tok te cijela Mesićeva ulica. Tamo su radovi i na zajedničkoj zgradi Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića i 18-e gimnazije - Zgrada je pretrpjela oštećenja u potresu, radovi su u tijeku. Važno je reći da će biti obnovljena do prvog rujna ove godine. Paralelno s tim, u drugi plan nam je palo uređenje igrališta, ali i na njemu se radi - istaknuo je pročelnik gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Na Remetskoj cesti uređuje se pak nogostup: na jednom dijelu postavit će se stupići tako da se na njega više neće moći parkirati. Ništa za to, zbog toga je na Mirogoju napravljeno parkiralište, govori voditelj Gradskih groblja, Patrik Šegota - Ovdje smo priredili 130 novih parkirnih mjesta. Ukupno je kapacitet 197 parkirnih mjesta. Uredili smo i sam prilaz i portirnicu. Ukupna svota investicije je više od 2 milijuna kuna. 

A parkirat će se moći podno Mirogoja, kada će se urediti parkiralište od Gupčeve zvijezde do Ulice Mije Sinkovića.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.