Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mišić: "Bandić se nije snašao!"

29.05.2020.

13:18

Autor: Krešimir Vešnik

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

"Je li je tramvajski promet u centru grada siguran?", upitao se gradski zastupnik SDP-a, Matej Mišić. Od Grada traži da se normalizira tramvajski promet te pregledaju sve zgrade uz koje voze tramvaji. Zbog toga što još nije učinjeno, kaže, nema opravdanja.

Kada je riječ o javnom prijevozu gradonačelnik Bandić nije se snašao, poručio je SDP-ov gradski zastupnik, Matej Mišić. Kaže da su zbog toga, nakon potresa, u gradu dvije kontradiktorne situacije.

Prva je u ona u kojoj je pušten javni prijevoz: od Glavnog kolodvora preko Vodnikove do Jagićeve ulice. Sada tamo, kaže Mišić, umjesto dosadašnjih 3, prometuje 7 tramvajskih linija - To je problem zbog činjenice da veliki broj naših sugrađana koji žive tamo, zbog podrhtavanja, zbog vibracija koje ti tramvaji izazivaju, nisu u mogućnosti normalno živjeti u svojim domovima: otpadanje žbuke, padanje stvari s polica...  

Druga kontradikcija je ona gdje javni prijevoz nije pušten: od Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića. Prije tjedan dana je, najavili su iz Grada, tamo trebao biti otvoren promet, kaže Mišić - Mi danas, 68 dana nakon potresa, nemamo priliku vidjeti da je uspostavljen normalni javni gradski prijevoz. Zbog čega se Grad nije pobrinuo da građani imaju normalnu uslugu?

Treći problem kojeg SDP-ovac ističe je nedostatak voznog reda - Dat ću vam primjer: u utorak, nakon posla, u 16 i 30, kroz Glavni kolodvor prema Autobusnom kolodvoru, 22 minute niti jednog jedinog tramvaja bilo nije.

Mišić, stoga, zahtijeva da se pregledaju sve zgrade uz koje je pušten tramvajski promet, da se sve tramvajske linije pokrenu te da se normalizira vozni red.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.