Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:47 / 28.02.2021.

Autor: Boris Bogić, Vesna Jurić Rukavina

Mislav Herman: " Ne očekujem probleme u funkcioniranju Gradske skupštine "

Foto: SGZ

Foto: SGZ

Foto: - / -

Predsjednik Gradske skupštine Mislav Herman izrazio je sućut obitelji, suradnicima i prijateljima gradonačelnika Milana Bandića te je u izjavi novinarima rekao kako ne očekuje probleme u funkcioniranju Gradske skupštine. U Skupštini je otvorena knjiga žalosti, u koju se Herman upisao. Više...


"S velikom tugom i žaljenjem opraštam se od gospodina Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba, grada kojeg je neizmjerno volio, za kojI je živio. Milan Bandić ostat će zapamćen kao najdugovječniji gradonačelnik ovoga grada, osoba velike snage i političar koji je ostavio veliki trag u povijesti naše metropole. Posljednji pozdrav, gradonačelniče...", upisao je u Knjigu žalosti Mislav Herma. 

 

Kao predsjednik Gradske skupštine, izjavio je novinarima kako je imao jako dobru suradnju s pokojnim gradonačelnikom Bandićem ponovno izrazivši žaljenje što je ona naglo i naprasno prekinuta.

Herman je, na novinarski upit, poručio i da neće biti nikakvih problema s daljnjim funkcioniranjem Gradske skupštine. Naveo je i da je njezino Predsjedništvo odlučilo da se iduća sjednica održi 16. ožujka, a u dijalogu sa zamjenicom gradonačelnika Jelenom Pavičić Vukičević i drugim klubovima zastupnika će vidjeti hoće li biti potrebe da se njezin početak prolongira.

- Ako bude potrebe, sazvat ćemo novu sjednicu Predsjedništva i dogovorit se ima li potrebe da ona ne bude 16. ožujka, nego koji dan kasnije - dodao je Herman.

Potvrdio je i da će ići s prijedlogom o proglašenju Dana žalosti, a danas će u Gradskoj skupštini biti otvorena Knjiga žalosti u koju će se prvi i upisati.

Herman je neslužbeno novinarima rekao i da bi pogreb gradonačelnika Bandića trebao biti u srijedu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.