Hrvatski radio

Radio Sljeme

Misli li da će građani zaboraviti da je tri godine držao 'štangu' Bandiću?

03.05.2016.

19:36

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Potpredsjednica HNS-a i kandidatkinja za gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš rekla je kako Darinko Kosor (HSLS) ostavkom na dužnost predsjednika Gradske skupštine misli da će građani zaboraviti kako je tri godine držao 'štangu' zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Komentirajući Kosorovu ostavku, Mrak Taritaš je izjavila novinarima da je Kosor odlučio dati ostavku godinu dana prije izbora i da pri tome treba znati da je on, obnašajući vlast, bio tri godine u koaliciji s gradonačelnikom Bandićem, s kojim je u koaliciji i na državnoj razini. Oni su ti koji su vladajući. Ostavkom godinu dana pred izbore misli da građani kratko pamte i da će na izborima zaboraviti da je tri godine držao zapravo štangu Bandiću, kazala je.

Potpredsjednica HNS-a i čelnica zagrebačkog HNS-a smatra kako Darinko Kosor vjeruje da ljudi kratko pamte, no ona drži da će građani o tome voditi računa na lokalnim izborima za godinu dana.

Kosor je ostavku podnio na konferenciji za novinare uz obrazloženje da više ne može kontrolirati donošenje štetnih odluka za grad i građane. Kao dodatne povode za tu odluku naveo je to što GUP još uvijek nije donesen, privođenje bivšeg gradskog pročelnika za zdravstvo Zvonimira Šostara, najave o daljnjim privođenjima te najnoviji gradski natječaj za nabavu automobila.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.