Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Mjesec hrvatske knjige 2021."

11.10.2021.

13:50

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Mjesec hrvatske knjige ove se godine održava u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Stoga tema ovogodišnje manifestacije glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Svečano otvorenje  manifestacije "Mjesec hrvatske knjige" održat će se u petak u novoobnovljenoj Gradskoj knjižnici  u Požegi, a ovogodišnje geslo glasi  "Ajmo hrvati se s knjigom", ustvrdila je koordinatorica manifestacije Sara Džapo

- Taj moto ima nekakvo dvostruko značenje, asocira na hrvatsku književnost i istovremeno daje pojedincima poticaj da se uhvate u koštac s čitanjem, s knjigom, ukazujući i na važnost čitanja i na važnost afirmiranja hrvatske književnosti, rekla je Džapo.

U sklopu manifestacije održava se i ovogodišnji nacionalni kviz za poticanje čitanja. U kvizu se predstavljaju tri pisca i tri ilustratora u trima knjigama: " Recepti za pilotiranje kroz djetinstvo" Danijele Pavlek  s ilustracijama Vande Čižmek, knjiga  Mladena Kopljara "Moj tata je indijanac", koju je ilustrirao  Davor Pavelić, i roman u formi dnevničkih zapisa Ivane Adlešić Pervan "Učim letjeti a namam krila", s ilustracijama Branke Hollingsworth Nare.

Kvizu se može pristupiti do 22. ovog mjeseca na mrežnima stranicama "Mjeseca hrvatske knjige"   www.mhk.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.