Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mladima iz Caritasove kuće dodijeljena donacija Udruge Kamensko

06.02.2019.

15:59

Autor: Emina Dabo Hunjak

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

U Caritasovoj kući "Da život imaju" mladim je štićenicima bez roditeljske skrbi dodijeljena odjeća koju su šivale radnice iz udruge Kamensko. Ova je humanitarna akcija nastala u suradnji s Gradom koji je financirao izradu odjevnih predmeta koji će nositi mladi korisnici.

Mladi smješteni u Caritasovoj kući danas su postali bogatiji za unikatne komade odjeće, kapa, torbi koje su izradile vrijedne ruke radnica iz Udruge Kamensko.

"U suradnji s Gradom odlučile smo donirati sve uratke koje smo npravile s naših revija kako bi pomogle tim mladim ljudima", rekla je predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj, te istaknula kako je riječ o odjeći koja nije za prodaju te u koju je uložen veliki trud, a svaki model ima svoju priču.

Strašno me veseli da smo pomogli tim mladim ljudima koji kreću u život, da im to bude podsjetnik da su drugačiji i bolji, zaključuje Đurđa Grozaj.

Caritasova kuća za mlade "Da život imaju" otvorena je u listopadu prošle godine te pruža smještaj mladim ljudima koji nakon punoljetnosti više nemaju pravo na dom. Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar rekla je kako su u kući smješteni još  godinu dana ili dok ne uspiju riješiti svoju životnu situaciju.

U kući je trenutno sedmero mladih, od čega četvero mladih bez roditeljske skrbi i troje studenata.

"Iz kuće je od kada je otvorena izašlo već dvoje mladih", istaknula je sestra Jelena Lončar.

Donaciju odjeće Udruge Kamensko mladim je korisnicima u ime Grada, koji je odjeću otkupio, uručila pročelnica gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

"Želim zahvaliti sestri Jeleni i njezinom timu na ovoj kući koje smo imali prilike biti na otvorenju i sudjelovati u nizu humanitarnih akcija dok je ugledala svjetlo dana, a onda posebno i Udruzi Kamensko i gospođi Đurđi Grozaj jer su se na naš mali poticaj odlučili sve ove lijepe kreacije pokloniti ovih mladim ljudima", rekla je Romana Galić.

Svečane haljine, košulje i odijela još su jedan poticaj kojim Caritas zagrebačke nadbiskupije nastoji pomoći svojim mladim štićenicima da hrabro kroče u samostalan život.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.