Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mljekare daruju djecu s poteškoćama u razvoju

20.11.2017.

12:22

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom Međunarodnog dana dječjih prava i humanitarne akcije „Hrvatske mljekare daruju djecu s poteškoćama u razvoju" Poliklinika SUVAG i Hrvatska mljekarska udruga organizirale su „Mliječni dan" gdje su jutros u prostorijama poliklinike podučili djecu zašto je dobro piti mlijeko.

Jednima omiljena i nezamjenjiva prehrambena namirnica, a drugima zadnje što će kupiti u trgovinama mlijeko je nedvojbeno važan dio pravilne prehrane poglavito kod djece i mladih. Na to su jutros kroz pjesmu i ples djeci ukazali djelatnici dječjeg vrtića poliklinike Suvag što su djeca čini se dobro usvojila istaknuvši kako mlijeko piju jer je zdravo i fino. 

Osim što potiče navike pijenja mlijeka, Hrvatska mljekarska udruga educira hrvatske proizvođače i tako potiče proizvodnju domaćeg mlijeka jer je važno da naši najmlađi piju mlijeko hrvatskih farmi, naglasila je predsjednica hrvatske mljekarske udruge Vera Volarić. Naša djeca imaju pravo izbora i ona su danas izabrala mlijeko, na što smo posebno ponosni, dodala je. 

Želeći istaknuti važnost svih dječjih prava među kojima je svakako dobra i uravnotežena prehrana na koju svako dijete ima pravo, ovakva i slične akcije tome pridonose jer navike bile one dobre ili loše, ipak najbrže usvajaju oni najmlađi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.