Hrvatski radio

Radio Sljeme

Moguće da ljekarne u Brezovici i u Sesvetama rade 24 sata

02.06.2015.

12:55

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na 28. sjednici Gradske skupštine tijekom aktualnog sata gradonačelniku Milanu Bandiću postavljeno je i pitanje 24-satnog dežurstva ljekarni u Kustošiji, te mogućnosti da i u Brezovici i u Sesvetama ljekarne rade 24 sata.

Zastupnici Pero Sermen i Alen Ostojić pitali su gradonačelnika o njegovoj odluci da ljekarna u Kustošiji radi 24 sata na što je Bandić odgovorio da je riječ o ljekarni koja pokriva velik broj građana i za koju vlada veliki interes te da ako i građani Sesveta i Brezovice također iskažu interes za 24-satnim dežurstvom to će se dogoditi i u tim kvartovima.

Bandić je naglasio da će se pratiti stanje korištenja ljekarne u Kustošiji i drugih ljekarni koje rade cijeli dan te naglasio da je tu bitan interes građana, a ne interes zarade. Dodao je da će se pitanje Sesveta riješiti kroz uvođenje hitne službe u Sesvetama i depoa ljekova.

Gradonačelnika je zastupnik Dan Špicer upitao zašto Zagreb nije prošao u drugi krug kandidature za europsku prijestolnicu kulture 2020. Špicer je upozorio da je gradskim zastupnicima bila predstavljena i studija kulturnog i kreativnog razvoja Zagreba, upitavši se što je krenulo po zlu. Na to je Bandić odgovorio da nije razočaran niti iznenađen da Zagreb nije ušao u drugi krug izbora te da je politika da se glavni gradovi i metropole ne imenuju europskim prijestolnicama kulture. Naglasio je da ga veseli da su primjerice Osijek, Pula i Dubrovnik prošli u drugi krug te da u tome ne vidi problem dodavši da Osijek je već zamolio za pomoć grad Zagreb. Također je i naglasio da je Zagreb europska prijestolnica kulture te da će se planovi kulturnog i kreativnog razvoja sigurno sprovesti te da Zagrebu ne treba certifikat europske prijestolnice kulture.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.