Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Morat ćemo se dodatno zadužiti"

29.10.2018.

15:26

Autor: Krešimir Vešnik

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

O najvažnijim prijedlozima sutrašnje sjednice Gradske skupštine, govorio je danas na "Aktima gradonačelnika", i Milan Bandić. Osvrnuo se, između ostalog, na rebalans proračuna te na promjenu statuta grada.

Najvažniji prijedlog o kojem će se raspravljati na sjednici je rebalans proračuna koji bi se trebao povećati za 335 milijuna kuna. Na pitanje na što bi se taj novac potrošio, gradonačelnik Bandić je odgovorio, Manji je problem gdje ćemo to potrošiti nego je meni još veći problem gdje ću ja još naći 400 milijuna kuna za koliko je prije godinu dana vlada, na prijedlog Ministarstva financija, izmjenom zakona oštetila grad. Razmišljamo kako ćemo to popeglati i u razgovoru s Ministarstvom financija i vladom očekujemo da ćemo to popeglati i u rebalansu i u proračunu za iduću godinu. Rebalan ćemo pokrpati i napraviti, a u proračunu za iduću godinu morat ćemo se dodatno zadužiti.

Na sjednici će se odlučivati i o promjeni statuta Grada Zagreba, a oporba strahuje da će na taj način gradonačelnik preuzeti potpunu kontrolu nad Skupštinom. Gradonačelnik se o tome nije želio izjašnjavati, Vi znate da sam ja sve samo nisam pravnik, a pravnike plaćam zlatnim dukatima. To je nomotehničko pitanje za stručnu službu gradonačelnika, a još više za stručnu službu Skupštine.

Ministarstvo graditeljstva je prije desetak dana poništilo odluku Gradske skupštine o određivanju poslova javne rasvjete kojom se odredilo da tvrtka kojoj je istekao ugovor obavlja taj posao dok se na odredi novi izvođač radova. Ministarstvo je tu odluku ocijenilo kao protuzakonitu, Ja ne znam jesmo li mi išta protuzakonito donijeli. Traži se pravorijek Upravnog suda, a onda ću odgovoriti na to pitanje. Ništa nije protuzakonito, a grad treba funkcionirati i grad će funkcionirati, a pravorijek Upravnog suda ćemo poštivati, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.