Hrvatski radio

Radio Sljeme

Trpimir Goluža podnio kaznenu prijavu protiv Tomaševića

27.07.2022.

12:36

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Gradska plinara

Gradska plinara

Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Zastupnik Mosta u Gradskoj skupštini Trpimir Goluža podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Tomislava Tomaševića i dvije osobe iz Gradske plinare Zagreb - Opskrba zbog gubitka od 560 milijuna kuna u nepunoj plinskoj godini.

Kaznenu prijavu podnio je i protiv direktora sektora trgovine prirodnim plinom Marina Bačelića te bivšeg direktora Opskrbe Igora Pirije, koji je smijenjen s te pozicije zbog propusta u nabavi plina.


- Do lipnja prošle godine, GPZ Opskrba poslovala je uspješno, a od vremena kada je vlast u Zagrebu preuzeo Tomislav Tomašević, gubitak u jednoj nepunoj plinskoj godini iznosi 562 milijuna kuna, istaknuo je Goluža na konferenciji za medije ispred Državnog odvjetništva RH.


Naime, Opskrba nije na vrijeme osigurala dovoljne količine plina po nižim cijenama, pa su nakon poremećaja na tržištu bili primorani kupovati plin na burzi po većim cijenama, zbog čega je poslovnim korisnicima u studenom višestruko porasla cijena plina.


Goluža, međutim, ističe da se ne radi o samo jednoj krivoj odluci bivše uprave plinare, već se radi o “kontinuiranom slijedu pogrešne poslovne politike”, za koju je, smatra, odgovoran i gradonačelnik Tomašević.


- Tomašević nije zaustavio potpuno pogrešnu poslovnu politiku, a to nečinjenje rezultiralo je znatno većim financijskim gubitkom plinare nego što je on mogao biti, istaknuo je Goluža.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici