Hrvatski radio

Radio Sljeme

Most slobode do kraja vikenda zatvoren za promet; tramvaji od ponedjeljka ne voze preko Jadranskog mosta

27.08.2022.

11:28

Autor: Radio Sljeme

Radovi na Mostu slobode

Radovi na Mostu slobode

Foto: Kristina Bokanić / Radio Sljeme

Radovi na obnovi vrelovodne mreže i prometne infrastrukture u gradu u punom su jeku pa su tijekom vikenda na snazi zabrane prometa na nekim od najprometnijih ulica u gradu. 

Kako je ranije najavljeno, tijekom vikenda se neće moći voziti preko Mosta slobode zbog završnih radova na sanaciji prijelaznih naprava. Paralelno traju radovi i na vrelovodnoj mreži na zapadnom kolniku Avenije Većeslava Holjevca, sjeverno od raskrižja s Avenijom Dubrovnik. Zabrana prometa vrijedi do ponedjeljka do 4 sata, a autobusne linije koje polaze s Glavnog kolodvora prometuju djelomično izmijenjenim trasama u oba smjera. Detalje o pojedinim linijama možete pronaći na internet stranici ZET-a.       


Do ponedjeljka u 4 sata ujutro za sav je promet zatvorena i Selska cesta sjeverno od raskrižja s Krapinskom ulicom, gdje se u tijeku radovi na polaganju elektroenergetskog kabela. Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će:


Selska cesta - Baštijanova - D. Golika - Tomislavova - Zagorska - Selska cesta i obratno.


Selska cesta - Zagorska - Magazinska cesta - Nova cesta - Trešnjevački trg - Krapinska - Selska cesta i obratno.    


U ponedjeljak, 29. kolovoza od 10 do 13 sati izvodit će se radovi sanacije prijekopa, pri čemu će se zauzimati dio kolnika, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu. Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji. Moguće su poteškoće u prometu pa iz Grada mole za strpljenje i razumijevanje.


U ponedjeljak se zatvara i Jadranski most


Zbog sanacije Jadranskog mosta, odnosno zamjene prijelaznih naprava, a koja uvjetuje demontažu tramvajske pruge, od ponedjeljka, 29. kolovoza, do završetka radova, tramvajski promet Jadranskim mostom bit će obustavljen, javljaju iz ZET-a. 


Tramvajska linija 7 prometovat će skraćeno do stajališta Savski gaj, a linija 14 prometovat će s Mihaljevca skraćeno do Savskog mosta.


Umjesto tramvaja Jadranskim mostom vozit će izvanredna autobusna linija 615 (Savski most – Trnsko) koja će s terminala Savski most polaziti svakih 10 minuta. Vremena polazaka iz Trnskog koja su navedena u rasporedu su prolazna, odnosno približna.


U polascima sa Savskog mosta autobusi će se zaustavljati na stajalištima Studentski dom Stjepan Radić, Savski gaj, zatim se polukružno okreće na raskrižju Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana, zaustavlja se na stajalištima Trnsko i Savski gaj te nastavlja do terminala Savski most.


Detaljan raspored navedene linije možete pronaći na internet stranici ZET-a. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici