Hrvatski radio

Radio Sljeme

Most slobode tijekom vikenda zatvoren za promet

08.07.2022.

13:26

Autor: HRT Radio Sljeme

Most slobode

Most slobode

Foto: Ivan Fedor / HRT Radio Sljeme

Sve je više radova na prometnicama u našem gradu. Tijekom ovog vikenda u potpunosti se zatvara Most slobode, kreće se s radovima na Horvaćanskoj cesti, dok će se Heinzelova ulica od sutra otvoriti za promet. No, to je tek početak, Gradska uprava ima još ambicioznih prometnih projekata. 

Od danas (petak, 8. srpnja) u 20 sati do ponedjeljka (11. srpnja) rano ujutro, osim za bicikliste i pješake, Most slobode bit će zatvoren za promet. Potrebno je zavariti tzv. prijelazne naprave što je nemoguće učiniti uz vibracije koje proizvodi dnevno odvijanje prometa. Osim toga, za promet se sutra otvara Heinzelova ulica, ali istodobno kreću radovi na Horvaćanskoj cesti. Tu su i ostali ljetni cestarski radovi, rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet:


"Radit će se na drugim magistralnim gradskim pravcima. To su Avenija Dubrovnik, Ulica grada Vukovara, Avenija Većeslava Holjevca u svom južnom dijelu, pa malo izvan šireg gradskog središta Samoborska cesta... Bilo je nekih problema s nabavom bitumena, ali sada je to riješeno, Zagrebačke ceste su sklopile ugovor s dvije tvrtke koje ga dobavljaju i sada ljetni program asfaltiranja i uređenja prometnica kreće dalje.


U Gradskoj upravi su svjesni nedostatka prometnih premosnica u smjeru istok - zapad, zato i intenzivno surađuju s resornim ministrom Olegom Butkovićem i ministarstvom prometa kako bi uz pomoć europskog novca realizirali tri velika projekta:


"To je prije svega denivelacija križanja Slavonska - Ledererova, dakle križanje na istoku koje bi značajno prometno rasteretilo pristup gradu. Zatim, pruga do zračne luke te podvožnjak Medpotoki u Gajnicama. To su tri kapitalca i voljeli bismo ih napraviti uz pomoć države.


Nakon što se do kraja kolovoza Most slobode u potpunosti sanira, u rujnu se prelazi na drugi zagrebački most - Jadranski - koji će proći kroz identičnu proceduru saniranja, najavio je Korlaet.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.