Hrvatski radio

Radio Sljeme

MOST: sramotna odluka Grada o mogućem smanjivanju stipendija!

20.10.2021.

11:59

Autor: Boris Bogić

Sanjin Strukić/PIXSELL

Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: - / -

" Stipendija grada Zagreba su dugoročni strateški cilj i dugoročni interes grada i loše je uopće zadirati u njihovo sadašnje stanje" upozorili su, između ostalog, članovi Kluba gradskih zastupnika MOST-a na konferenciji za medije.

 Iako je gradonačelnik prvo najavio, a onda odustao od od smanjivanja gradskih stipendija, Mostov zastupnik Lovro Marković smatra da se iza svega krije politički a ne ekonomski motiv.

- Bila je to politička odluka kojom se htjelo smanjiti stipendije najboljim studentima i studentima s invaliditetom kako oni slučajno me bi imali nešto veću stipendiju od drugih stipendista u Zagrebu, rekao je Marković.

A zastupnik Trpimir Goluža pohvalio je odluku gradonačelnika Tomaševića o zabrani davanja adventskih kućica u podnajam no protive se smanjenju lokacija za tu manifestaciju jer će to ići na štetu obrtnika.

- Držim da bi ova nova Gradska uprava trebala sve svoje snage usmjeriti tome da Zagreb postane neovisan i da može zbrinjavati svoj otpad po cijeni i načinu koji će garantirati građanima čist i zdrav grad”, istaknuo je Goluža

Oko jučerašnjeg skanadala vezanog za čuvanje praznih gradskih stanova koje je grad godišnje plaćao više od 30 milijuna kuna smatraju sramotnim te traže da se ti stanovi daju građanima u potrebi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.