Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mrak Taritaš: Nećemo podržati ni Plan ni Imunološki Zavod!

25.04.2018.

13:45

Autor: Margareta Jozinović

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a I HSU-a, Anka Mrak Taritaš, najavila je da sutra neće podržati niti Plan gospodarenja otpadom niti partnerstvo Grada I Vlade za Imunološki te da očekuje zanimljivu sjednicu.

Plan nećemo podržati jer je lista želje, jer ne daje odgovor, jer ne daje nikakve simulacije što bi to u budućnosti moglo biti. Ali daje odgovor da će se Zagreb baviti i otpadom Županije. Gradske službe grada ignoriraju da postoje građani koji žele znati koliko koštaju spremnici, kakvi su i koliko će to koštati proračun Grada. Ne možemo podržati ni to da iz gradskog proračuna ide 110 milijuna kuna kada ne znamo ni za što, kako, zbog čega! Koji je smisao da Grad ulaže u Zavod?, pitala se Mrak Taritaš.

Gradska zastupnica GLAS-a, Sonja König, komentirala je prijedlog Odluke o određivanju poslova javne rasvjete koji će se isto tako naći na sutrašnjem dnevnom redu. U njemu se mogu naći također specifični uvjeti, baš poput natječaja prijevoza pokojnika koji je dobila tvrtka u vlasništvu Oniška, predsjednika GČ Dubrava s liste Milana Bandića. Poštenije bi bilo da se u prvoj rečenici natječajne dokumentacije da je važno da se tvrtka zove Elikom. Na taj način bi drugima uskratili živaca i vremena, dodala je König. Zbog ovakvih i sličnih natječaja Grad je na dnu ljestvice gradova po kompetitivnim javnim nabavama.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.