Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mrsić traži moratorij na zapošljavanja u Gradskoj upravi i Holdingu

04.03.2021.

11:12

Autor: Mario Mihaljević

Srecko Niketic/PIXSELL

Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Demokrata i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Mirando Mrsić pozvao je gradske vlasti predvođene Jelenom Pavičić Vukičević da hitno obustave sva zapošljavanja u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu.

Mrsić predlaže moratorij na zapošljavanja do lokalnih izbora tvrdeći da, prema dostupnim informacijama, i dalje traju postupci obećanih zapošljavanja većeg broja ljudi od posebnog povjerenja bliskih suradnika nedavno umrlog gradonačelnika Milana Bandića.

Dodao je pritom da je osobno dobio dvije dojave po kojima i dalje traju uhljebljivanja u Holdingu i Gradskoj upravi, što smatra "nedopustivim i besramnim" jer Gradska uprava i Holding ionako imaju previše zaposlenih po rođačkoj i stranačkoj liniji.

-Najmanje što bi gradska vlast, predvođena v.d. gradonačelnicom Pavičić - Vukičević, trebala sada napraviti jest zaustaviti sva dodatna zapošljavanja jer to šteti ionako ispražnjenoj gradskoj blagajni i povjerenju Zagrepčanki i Zagrepčana u gradsku upravu-, rekao je Mrsić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.