Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:31 / 08.11.2019.

Autor: Čarles Gržinić

Na 17. Danima meda u Zagrebu izlaže 50 poljoprivrednih gospodarstava

Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / -

Na Trgu bana Josipa Jelačića gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio 17.- te Dane meda. Ove godine na tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza i zagrebačkih pčelarskih udruga, sudjeluje 50 poljoprivrednih gospodarstva koja će izlagati svoje pčelarske proizvode.

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je razgledao pripremljene štandove koji će na Trgu bana Josipa Jelačića svoje proizvode od meda nuditi do nedjelje-

-U Zagrebu postoji 421 regiustrirani pčelar koji radi s 21 000 košnica. Svi oni godišnje proizvedu 735 tona meda. Kako ove godine vremenske prilike nisu im išle na ruku, ukupna proizvodnja meda gotovo je za tri puta manja-

Uz pokroviteljstvo Grada Zagreba a u organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza i zagrebačkih pčelarskih usluga med naši sugrađani mogu kupovati iz svih krajeva Hrvatske.

Tako iz podvelebitskog područja stiže med dobar za imunitet i priklad je za osobe koje imaju problema s željezom . Kadulja se koristi za liječenje prehlade , pluća te liječenje bronhitisa. 

Iz okolice Slavonskog Broda pak donesen je cvijetni med za niski tlak, bagrem za nesanicu, stres odnosno nervozu. Kesten med preporuča se za probavne tegobe. Imuno med kaže samo ime dobar je za imunitet organizma u ove prohladne, zimske dane. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.