Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na 6. startup konferenciji Zagreb Connectu predstavljene ideje 16 timova

27.11.2019.

11:30

Autor: Čarles Gržinić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma u organizaciji Zagrebačkog investicijskog centra završila je 6-ta startup konferencija Zagreb Connect na kojoj su predstavljene ideje 16 kreativnih timova.

Cilj konferencije i ove je godine pružiti mogućnost kreativnim timovima da svoje projekte predstave investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Uz to kako je naglasio direktor ZICER-a Frane Šesnić na Zagreb Connectu šansu se dala i pojedinim temama
-Prva je tema bila predstavljanje uspješnih inovativnih tvrtki koje su prošle neki od naših programa te bili sudionici prijašnjih konferencija. Nakon toga smo razgovarali kako na tržište kao proizvod transferirati istraživanja i moguće ideje. Uz to govorilo se i o tehnologijama budućnosti koje bi trebale biti temelj za uspješan izlazak u svijet globalnog društva-

Nakon što se predstavi svih 16 kreativnih timova, bit će proglašeno šest najboljih startupova. Nagrada od milijun kuna bit će podijeljena tako što će pet timova biti nagrađeno s po 160 00 kuna dok pobjednik za ideju dobiva 200 000 kuna. Nakon toga na njima je da ideje realiziraju na tržištu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.