Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Aktualnom satu o iskorištenosti gradskih prostora i projektu otvoreni proračun

27.01.2022.

11:50

Autor: Boris Bogić/Sljeme

Tomašević

Tomašević

Foto: Marin Tironi/PIXSELL / PIXSELL

Tijekom aktualnog sata raspravljalo se i o popunjenosti i iskorištenosti poslovnih prostora mjesnih odbora koje je, prema izvješću napravljenom još u prošlom mandatu za vrijeme Milana Bandića, samo 20 posto!

Najveća iskorištenost je od strane političkih stranaka, a ne od građana i udruga te gradonačelnik Tomislav Tomašević najavljuje reviziju kako bi se uvelo reda u korištenje gradskog prostora.

SDP-ov Renato Petek postavio je pitanje gradonačelniku kada će i na koji način vratiti povjerenje građana te poboljšati pristup informacijama kako gradskim zastupnicima, medijima ali i građanima.

- Prosječno čekanje na odgovor je preko 70 dana! upozorio je Petek.

- Cijela Gradska uprava se treba promijeniti, u tom smislu smo jučer predstavili platformu "Zagreb smart city Hub" gdje krećemo s projektom otvorenog proračuna kako bi on bio dostupan svima, ustvrdio je Tomašević

Na jednoj platformi imat ćemo različite vrste aplikacija koje postoje u različitim gradskim ustanovama", kazao je gradonačelnik te dodao kako je, između ostalog, cilj što više pristupa uslugama Grada digitalizirati i olakšati pristup građanima.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.