Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Aktualnom satu Skupštine iskrilo između Tomaševića i Lovrića

30.03.2023.

13:42

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Zagrebačka skupština

Zagrebačka skupština

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Stanje u bolnici Sveti Duh bila je glavna tema Aktualnog sata Gradske skupštine. Iskrilo je na relaciji Lovrić-Tomašević.

Nezavisni zastupnik Ivica Lovrić gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću postavio je pitanje o nadzoru nad Kliničkom bolnicom Sveti Duh. Tvrdi Lovrić da mu je na raniji pisani upit o tome odgovoreno da izvješće još nije gotovo pa mu se i ne može dostaviti.


- Ovaj odgovor nije istinit. Budući da je nadzor u KB Sveti Duh završen početkom siječnja, a završeno je i izvješće. Međutim, pročelnica Badovinac ga drži u ladici. Jeste li svjesni da time prikrivate bezakonje i nered u KB Sveti Duh, rekao je Lovrić.


- Ja bi očekivao od nekoga tko je bio pročelnik da kad decidirano pitate da znate barem točno kako se pročelnica zove. Pročelnica se ne zove Badovinac nego Vera Marenja, odgovorio mu je Tomašević.


Svetog Duha dotaknuo se i zastupnik HSLS-a Kristijan Jelić. Tvrdi da su od djelatnika KB-a dobili uznemirujuće podatke o stanju i nepravilnostima u toj bolnici. 


- Naveli su da u protekle dvije godine nije obavljen servis klimatizacijskih sustava što pacijente izlaže opasnosti i na kraju krajeva ugrozi života. Ventilacijski sustav u kuhinji nije očišćen više od godinu dana, tvrdi Jelić.


- Otkad je nova ravnateljica preuzela dužnost, od prvog tjedna su krenule prijave o različitim nepravilnostima. To je jednostavno nemoguće. A sve prijave su potpisane s djelatnici KB Sveti Duh. Dakle, anonimno. Ja kad sam podnosio kaznene prijave protiv bivšeg gradonačelnika činio sam to s imenom i prezimenom i stajao sam iza tih navoda, odgovorio je Tomašević. 


A Gordana Rusak iz Stranke rada i solidarnosti pitala je Tomaševića koliko se Grad naplatio od osiguranja za poslijepotresnu obnovu groblja Mirogoj. 


- Radi se na tome. Pregovaramo s osiguravajućom kućom. Sigurno neće ostati polica osiguranja nenaplaćena za Mirogoj. Pregovaramo o iznosu štete. Šteta je prijavljena, poručio je gradonačelnik Tomašević.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici