Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Bundeku info aktivnosti o novom sustavu odvajanja otpada. U edukaciju se uključila i vrtićka djeca

06.09.2022.

13:25

Autor: Radio Sljeme

Edukativne igre o otpadu

Edukativne igre o otpadu

Foto: Čistoća / Zagrebački holding

Zagrebački holding i Podružnica Čistoća krenuli su s edukativno-informativnim aktivnostima vezanim uz pravilno razvrstavanje otpada i novi model sakupljanja miješanog komunalnog otpada koji stupa na snagu 1. listopada.

Novi sustav odvajanja otpada koji stupa na snagu s prvim danom listopada mnoge je zbunio. Kako bi razjasnili sve nejasnoće vezane uz tu temu, djelatnici Čistoće informirat će građane do 13. rujna na info štandu koji se nalazi pored pontonske pozornice na Bundeku. 


Pripremljeni su razni informativni materijali za građane te edukativno-zabavne aktivnosti za djecu, posebno za mališane iz dječjih vrtića, poput edukativnih igara Otpadolovka i Ekodrom te igara spretnosti u razvrstavanju otpada. Prethodno je upućen poziv dječjim vrtićima u blizini parka Bundek i odaziv je iznad svih očekivanja, kažu u Čistoći


Bundek su danas posjetila djeca iz DV Mali istraživači i DV Zapruđe. Prema riječima teta Malih istraživača, djeca uče o razvrstavanju otpada i u sklopu vrtićkih aktivnosti, no ova akcija je jedinstvena jer ih uči o dobrim navikama u postupanju s otpadom na jedan zabavan način. Napominju da su svakodnevno u parku s djecom te se rado odazivaju pozivima na razne akcije, no da mališani dosad nisu imali priliku sudjelovati u takvim i sličnim aktivnostima.


Programom su oduševljene i tete iz DV Zapruđe, koje nisu očekivale ovako raznovrstan i bogat program prilagođen uzrastu kroz koji su svi nešto naučili. 


Info štand će biti na Bundeku do utorka, svaki dan od 9:30 do 14 sati, ovisno o vremenskim uvjetima. Nakon parka Bundek, Čistoća nastavlja sa sličnim aktivnostima i u drugim dijelovima grada o čemu će obavijestiti javnost početkom sljedećeg tjedna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici