Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Bundeku najavljena Međunarodna vrtna izložba - FLORAART

22.05.2018.

12:48

Autor: Mario Mihaljević

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Na jezeru Bundeku najavljena je Međunarodna vrtna izložba - FLORAART koja se ove godine održava od 28. svibnja do 3. lipnja. FLORAART najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače cvijeća.

Od 28. svibnja do 3 lipnja. na Bundeku se održava 53. FLORAART, najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače cvijeća.

Tako će jezero Bundek i ovog proljeća biti najljepša gradska cvjetna oaza, u kojoj će uživati stotine tisuća posjetitelja. Ovogodišnji FLORAART najavio je voditelj Podružnice Zrinjevac Igor Toljan.

Ove godine očekuje na 220 izlagaća na prostoru od 300 tisuća kvadratnih metara na području jezera Bundek. Možemo se pohvaliti da svake godine sadimo sve više i ovaj prostor je sve više oplemljenjen. U sklopu izbložbe biti će posađeno 123 tisuće sadnica, koje će tijekom godine ostati na ovom prostoru.

Podršku ovogodišnjem Floraartu pružio je i gradonačelnik Milan Bandić. Ova velika manifestacija jedna je od zaštitnih znakova grada Zagreba rekao je gradonačelnik

Pozivam sugrađanje da pohode ovu cvjetnu rapsodiju. Ovo ne postoji u Europi, trebaju doći i učiti kako se u ambijentalnom prostoru radi jedna izvrsna cvjetna izložba. 

 Međunarodna vrtna izložba - FLORAART otvorena je za sve posjetitelje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.