Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Bundeku održan "Svjetski dan školskog mlijeka"!

27.09.2017.

12:38

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Manifestaciju organiziraju Hrvatska mljekarska udruga i Grad Zagreb, uz podršku Hrvatske poljoprivredne agencije te najvećih hrvatskih mljekara. Cilj manifestacije je skretanje pozornosti javnosti na potrebu uvođenja mliječnog obroka u školske i vrtičke jelovnike.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka i ove će godine biti organizirana humanitarna akcija "Hrvatske mljekare daruju djecu s poteškoćama u razvoju“, u kojoj će Hrvatska mljekarska udruga sa svojim članicama - hrvatskim mljekarama donirat određenu količinu mliječnih proizvoda predškolskoj i školskoj djeci u Poliklinici SUVAG. 

I ove godine proslavi se pridružuju mladi uzgajivači goveda u Bambino kupu Hrvatske poljoprivredne agencije, sa svrhom promocije uzgoja i proizvodnje mlijeka na hrvatskim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Djeca odjevena u narodne nošnje predvodit će svoje ljubimce - telad i predstaviti se javnosti, školskoj djeci i ostalim sudionicima manifestacije. Svjetski dan školskog mlijeka u svijetu se tradicionalno obilježava posljednje srijede u rujnu, a svrha je skrenuti pozornost javnosti na potrebu uvođenja mliječnog obroka u školske jelovnike.

Prvi Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u rujnu 2000. godine i postao godišnja manifestacija koja se obilježava u brojnim zemljama diljem svijeta. Njegovo obilježavanje započela je svjetska organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda FAO

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.