Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Bundeku počeo Floraart

18.05.2022.

13:55

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Floraart

Floraart

Foto: HTV / HRT

Međunarodna vrtna izložba Floraart, u svojem 56. izdanju, otvorila je svoja vrata na Bundeku. Najveći je to hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače. Pripremljen je i bogat popratni program, a naći će se ponešto i za najmlađe. Važan dio izložbe su i natjecanja.

Velika cvjetna priredba održava se do nedjelje, svaki dan od 9 do 21 sat, na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora.


- Floraart je svake godine veselje boja, veselje cvijeća i glazbe pa tako i ove godine donosimo pregršt događanja, a nadam se i puno zelenila, šarenila i cvijeća na prostor jezera Bundek. Izlagača ove godine ima više nego što smo očekivali, 160, uglavnom domaćih. Mali je broj stranih izlagača, rekao nam je Darko Uidl iz organizacije Floraarta.


U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica te razna predavanja, radionice, ali i natjecanja.


- Hrvatski kup florista, natjecanje specijalista aranžera, zatim Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola, Natjecanje izlagača koji se međusobno nadmeću tko će imati ljepši štand i prezentaciju onoga što nudi. Imamo i Floragrad za najmlađe uz čitanje priča, radionice izrade cvijeća, najavljuje Uidl.


Kroz četiri dana izložbe očekuje se više stotina tisuća posjetitelja, a preporuka je da automobile parkiraju na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma. Ulazak na izložbu je slobodan. Floraart organizira Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici