Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Cvjetnom trgu javnozdravstvena akcija "Biram zdravlje"

28.11.2015.

08:32

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Farmaceutska tvrtka Pliva i Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević od 10 do 14 sati na Cvjetnom trgu organiziraju javnozdravstvenu akciju „Biram zdravlje“. Cilj akcije je podizanje svijesti o značaju prevencije u borbi protiv upalnih bolesti prostate i važnosti brige za muško zdravlje.

Naziv Movember je složenica engleskih riječi moustache (brkovi) i november (studeni). Akcija je pokrenuta 2003. godine u Melbourneu, a dvanaest godina kasnije postala je globalni projekt kojem se pridružuju milijuni muškaraca diljem svijeta. 

Građani će na Cvjetnom trgu imati priliku porazgovarati i savjetovati se sa specijalistima infektolozima Klinike za infektivne bolesti te dobiti informacije o zdravlju prostate, mjerama koje pomažu u održavanju tog zdravlja i važnosti obavljanja redovitih pregleda.

Plivini djelatnici, koji su tijekom studenoga puštali brkove, dijelit će pečene kestene koji su simbol prostate. U ranom otkrivanju upalnih bolesti prostate ključni su preventivni pregledi, a prevencija, edukacija i prihvaćanje zdravih životnih navika prvi su korak na putu do zdravlja, poručuju organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.