Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na EP na divljim vodama Hrvatska osvojila jedno zlatno i pet bronci

20.05.2019.

16:02

Autor: Čarles Gržinić

Marko Jurinec/PIXSELL

Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: - / -

U organizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza u prostorijama Kanu kluba Končar na Jarunu je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni osvajači medalja na Europskom prvenstvu u spustu na divljim vodama s rijeke Soče.

U pravoj žetvi medalja najviše se istaknuo Emil Milihram koji je osvojio jednu zlatnu i dvije brončane medalje u disciplinama klasični spust i ekipno sprint
-Razlika je u tome da se klasični sprint vozi na stazama duljine od 10 pa do 15 minuta vožnje. To je pretežno disciplina u kojoj se traži izdržljivost i taktička disciplina. Sprint je disciplina u kojoj dominiraju snaga i eksplozivnost. Voze se po dva laufa i kao otprilike kod skijanja u slalomu voduje se onaj bolji-

Iako je zadovoljan s jednim zlatom te 5 osvojenih bronci trener reprezentacije Stjepan Perestegi već na idućem natjecanju odnosno Svjetskom prvenstvu očekuje medalje većeg sjaja.

Uz Emila Milihrama za kojeg je, po njegovim riječima sezona gotova, nova odličja i dobre vožnje na divljim vodama očekuju se od Igora Gojića, Ivana Tolića te Luke Obadića osvajača europskih medalja s rijeke Soče.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.