Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Gornjem gradu ukinuta 43 parkirna mjesta

30.01.2015.

14:24

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici Gornjeg grada izražavaju nezadovoljstvo. Naime, zbog blizine pješakih prijelaza ukinuta su im 43 parkirna mjesta.

Prema dojavi naših slušatelja, na Gornjem gradu smanjen je broj parkirališnih mjesta. Potvrdio nam je to i zamjenik pročelnika u Uredu za promet Alan Ordulj. Iz MUP-a su, objasnio je - dobili dopis kojim se upozorava - da su određena mjesta za parkiranje preblizu pješačkih prijelaza, što bi moglo ugroziti pješake, ali i turiste koji se tamo zateknu..

"Temeljem zakona sigurnosti prometa na cestama propisano je da se parkirališno mjesto mora nalaziti na minimalnoj udaljenosti od 5 metara od pješačkog prijelaza. Obišli smo lokaciju, ukinuto je 43 parkirališnih mjesta u neposrednoj blizini pješačkih prijelaza. Mi smo obilazili te lokacije s prometnom policijom i tada smo utvrdili da je zbog same potrebe parkinga potrebno obilježiti sva ta mjesta"..

Glavni nam je cilj da Gornji grad jednog dana ne bude parkirališna zona, kako građani koji tamo žive ne bi imali problema, istaknuo je Ordulj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.