Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Krematoriju gotovo 4 tisuće novih mjesta za urne

20.11.2020.

15:09

Autor: Krešimir Vešnik

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić nastavlja svoje obilaske. Opet je posjetio Gradsku četvrt Medveščak. Na Mirogoju se proširuje Gaj urni te je uređen trg za ispraćaje. Uređena su igrališta na Tuškancu i Osnovnoj školi Pantovčak dok se Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog energetski obnavlja.

Gradonačelnik Bandić obišao je sve gradske četvrti i sada je sve počeo ispočetka - Radimo sada drugi krug obilaska. Prvi smo odradili i tako ćemo raditi svaka 2 i pol mjeseca.

Prva postaja je groblje Mirogoj. Tamo se kod Krematorija gradi gotovo 4 tisuće mjesta za urne. Uređen je i trg za ispraćaje, a zaposlenici su dobili novo univerzalno vozilo - Investicija izgradnje kaseta i kolumbarijskog zida je 16 milijuna i 700 tisuća kuna, nešto iznad toga, za koju je dao grad Zagreb. Gradska groblja su značajno povećala investicije u prethodnoj godini: ispraćajni trg je oko milijun kuna, vozilo je oko milijun kuna... - istaknuo je voditelj Krematorija, Matija Sakoman. 

I dok su učenici na nastavu poslani u obližnje škole, energetski se obnavlja Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog. Izgradit će se i sporta dvorana te nove učionice - Nakon 60 godina imamo temeljitu rekonstrukciju školske zgrade uz dogradnju. I kada se to slijedeće ljeto završi, u slijedećoj školskoj godini ovdje će učenici biti u jednoj smjeni. Imat će uvjete za cjelodvenu nastavu - objasnio je pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić.

A u Osnovnoj školi Pantovčak uređeno je školsko igralište, atletske staze te je sanirano parkiralište - Trošak nam je 730 tisuća kuna. To je sve što možemo financirati - rekla je predsjednica Vijeća gradske četvrti Gornji grad - Medvešćak Mirjana Džajo koja je i predstavila novouređeno dječje igralište te trim vježbalište na Tuškancu. Tamo su radovi koštali više od 840 tisuća kuna.

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.