Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na lokaciji bivše Zagrepčanke gradit će se "grad za mlade"

09.05.2022.

09:54

Autor: Radio Sljeme

Kompleks Zagrepčanka

Kompleks Zagrepčanka

Foto: Igor Kralj / Pixsell

Kompleks bivše Zagrepčanke trebao bi postati "grad za mlade". Rekao je to gradonačelnik Tomislav Tomašević o 100 000 kvadrata koji trenutačno trunu u Heinzelovoj ulici.


Na toj bi se lokaciji, prema ranije provedenoj studiji, gradili stanovi za mlade, otvoreni javni park, tržnica i sportsko - rekreacijska zona.


- Sada smo još uvijek u vrlo, vrlo ranoj fazi, prvo se rade podloge za urbanistički natječaj, jedna od tih podloga je sociološka, druga koja se još uvijek radi je konzervatorska, tek se onda radi urbanistički natječaj što bi se tamo uopće moglo raditi i nakon natječaja ide odluka Skupštine o pokretanju izrade urbanističkog plana uređenja i onda se izrađuje urbanistički plan uređenja, što, nažalost, traje godinu dana uz javnu raspravu i nakon toga to se vraća na Gradsku skupštinu. Tako da, nažalost, imamo još puno, puno koraka da se doista vidi što će se tamo realizirati. Ali naravno da nam je cilj, kao i za druge, prostori industrijske baštine, da se oni revitaliziraju, da se nađe jedan balans između javnih sadržaja i komercijalnih, kako bi se to uopće moglo financirati i da ta industrijska baština ne propada. Ne govorim samo o Zagrepčanki, govorim o Gredelju, Badelu i drugim - komentirao je gradonačelnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici