Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na online sjednici puno toga će proći "ispod radara"

23.10.2020.

12:54

Autor: Mario Mihaljević

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Čelnik Kluba zastupnika lijevog bloka Gradske skupštine Tomislav Tomašević rekao je u petak kako su protiv odluke da se skupštinska sjednica održi online jer će puno toga proći "ispod radara", a što, kažu, odgovara i gradonačelniku i njegovom partneru HDZ-u.

Tomašević (Zagreb je NAŠ!) je na konferenciji za novinare najavio da će cijela oporba tražiti da za vrijeme online Skupštine imaju dvoranu u zgradi u Ćirilometodskoj ulici kako bi svi koji žele fizički biti zajedno, uz epidemiološke mjere, i sudjelovati na sjednici - to mogli i učiniti.

"Ako će Sabor za tjedan dana zasjedati normalno, ako škole i restorani rade, smatramo bitnim da i sjednica Skupštine bude fizička", rekao je.

Naglasio je kako su uvjeti za održavanje skupštinske sjednice na Velesajmu, gdje su se nakon potresa i pandemije sjednice i održavale, bolji od epidemioloških preporuka Stožera. U tom smislu, rekao je, ne vidomo nikakvog razloga da se ne održi fizička sjednica.

Tomašević je istaknuo da je za predstojeću sjednicu 27. listopada gradskim zastupnicima došlo tisuće stranica materijala i da žele ukazati na ono što je loše, ali i dobro što je Gradska uprava napravila te potaknuti raspravu o tim temama. 

To je, tvrdi, teško napraviti na online sjednici jer je kvaliteta rasprave puno lošija i javnosti je teže pratiti tu sjednicu. Takva situacija, smatra, odgovara vladajućoj većini i gradonačelniku jer će puno toga proći "ispod radara" i neće se puno pričati i promašajima.

Osvrćući se na izvješće o radu gradonačelnika za prvu polovicu godine, koje je na dnevnom redu sjednice, Tomašević je komentirao da na online sjednici može jedino "slati ljute smajliće" jer je, kaže, "ljut i frustriran kako je Gradska uprava radila".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.