Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na političku scenu došao novi Milan Bandić i kandidirao se za predsjednika

18.09.2019.

14:43

Autor: Magdalena Pongrac

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Filmski redatelj Dario Juričan, koji je promijenio ime u Milan Bandić, objavio je svoju kandidaturu na predsjedničkim izborima. U prostorima GONG-a ironično je najavio za što će se zalagati ako postane predsjednik.

Zalagat ću se za uvođenje centralnog Ministarstva korupcije! Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa reformirat ću u Povjerenstvo za spajanje interesa! Korupcija će postati državna religija! Imam rješenje i za ekonomiju: sve državne i javne tvrtke treba spojiti u jedan holding koji će se zvati Agrokor Plus. U taj holding zaposliti sve kumove i koalicijske partnere! - rekao je novi kandidat na predsjedničkim izborima, novopečeni Milan Bandić, koji vodi kampanju protiv istoimenog gradonačelnika.

Naša službena stranica je milanbandic.tv i mi smo vrlo ozbiljni da skupimo 10 tisuća potpisa čime ću, nadam se, ući u prvi krug u kojem će građani moći glasati za mene - istaknuo je Bandić.

Dodao je i da je zbog promjene imena u gradonačelnikovo imao problema s Gradskom upravom - U svibnju mi je odobrena promjena imena, no 24 sata nakon što sam to javno objavio, Gradski ured za opću upravu donio je rješenje kojim mi se ukida ime Milan Bandić. Razlog je što sam, navodno, obmanuo javnost koristeći to ime. Moja odvjetnica podnijela je žalbu Ministarstvu uprave i ono je riješilo žalbu u moju korist te poništilo rješenje gradskog ureda tako da sam ja opet Milan Bandić.

Sam gradonačelnik slučaj smatra smiješnim - Ne znam tko je uzeo moje ime i prezime. Fućka mi se! Ja svima želim uspjeh i što se mene tiče, najvažnije je da je čovjek zdrav.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.