Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Na predstojećim izborima za gradonačelnika Bandiću neće biti lako"

10.05.2016.

13:16

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U našoj emisiji "iz prve ruke" politički analitičar Davor Gjenero osim što je prokomentirao konfuznu političku situaciju u zemlji, posebno se osvrnuo na kandidate predstojećih izbora za gradonačelnika Zagreba.

Izbori će biti za godinu dana no već se zahuktala "politička arena" oko pozicije gradonačelnika. Za kanditaturu Sandre Švaljek, Davor Gjenero kaže...

" Gospođa Sandra Švaljek je donijela izrazito dobru odluku da je godinu dana prije izbora najavila svoju kandidaturu. Dala je ponudu HDZ-u, vrlo mudro, no bojim se da nakon HDZ-ovog lošeg iskustva sa premijerom, oni tu ponudu ipak neće prihvatiti."

Mogućnost kandidiranja Darinka Kosora, Gjenero je za sada otklonio jer, prema njegovim riječima, između Sandre Švaljek i Anke Mrak Taritaš, kandidat HSLS-a teško da bi mogao uspjeti. O kandidaturi Drage Prgometa iz stranke Hrid, Gjenero je izjavio...

"Drago Prgomet je izrazito racionalan političar i pretpostavljam da nakon kandidature Sandre Švaljek, on neće ući u tu igru." 

Sve u svemu, Milan Bandić neće imati laki posao ponovno osigurati mjesto gradonačelnika, s time da će najmanje problema imati od strane SDP-a jer će Davor Bernardić kao mogući suparnik, biti znatno oslabljen unutar-stranačkim sukobima, tako da je i pitanje hoće li se uopće kandidirati, konstatirao je Davor Gjenero.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.